Vafe cu cacao

de Miha in Prajituri, 14 Feb 2012 | 2753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata 
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 cana faina
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe cu cacao:

Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute. Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate unul, apoi untul. Aluatul obținut va fi mai moale ca un aluat de pâine. Sau mai gros decât cel de prăjitură. :))) Acoperim vasul cu folie alimentara și punem la loc caldut, pana acesta isi dubleaza volumul. Usor se încorporează apoi bilutele de ciocolata si se lasa sa se odihnească 15 minute.


Intre timp încingem forma de vafe. Punem aluatul in forma incinsa, cu o lingurita. Se coc pentru cca 5 minute, pana devin aurii si crocante. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.


Se pot lipi 2 cate 2 cu o crema de ciocolata, ca si la faguri, dar eu n-am mai apucat. Piticii le-au rontait pe masura ce le scoteam din forma. :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Miha 1

15.02.2012, 09:05

dakris 1

15.02.2012, 13:50

Sunt tare bune!

mena29 1

17.02.2012, 20:50

Ce buuune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie