Vargabeles

de AlexJ in Dulciuri, 10 Feb 2012 | 5365 vizualizari

 

Ce e aia Vorgobelesh ??? ei bine, este o budincă cu paste si branza de vaci, cu o crusta de biscuiti in cazul meu...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. tăiței ondulați am folosit eu , dar merge cu orice fel de tăiţei lați - tagliatelle 
  • un pachet brânză de vaci- 250 gr.
  • 75 gr. stafide ( puse din timp la înmuiat în apă călduță cu puțin rom )
  • 1 măr (mai mic) curățat și tăiat cubulețe
  • 75 gr. zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 2 ouă ( separate )
  • 100 gr. smântână grasă pt. gătit
  • 2 linguri unt topit
  • coaja de lămâie  
  • pt. crustă :12 biscuiți, 3 linguri unt topit, 3 linguri zahăr brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

Începem cu începutul , adică fierbem pastele conform indicațiilor de pe pachet.

Cât timp fierb pastele amestecăm într-un bol brânza cu zahărul brun, gălbenușurile și zahărul vanilat. Apoi adaug smântâna și untul topit. Se obține o compoziție omogenă în care se adaugă tăiţei ( fierți și scurși ) , mărul și stafidele ( pe care le scoateți din apa cu rom și le stoarceți puţin ). În final se adaugă coaja de lămâie. Albușurile de ou se bat spumă tare și se încorporează foarte încet în amestecul de tăiţei. Compoziția obținută se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu pesmet ( sau hârtie de copt). Se nivelează cu o lingură udă. Măcinăm biscuiții în robotul de bucătărie până ajung ca pesmetul . Adăugăm peste ei untul topit și zahărul brun și amestecăm până untul este complet absorbit. Presărăm biscuiții peste compoziţia din tavă. Se dă la cuptor la 180 grade cam 30-45 min. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă puțin la răcit. Se taie felii și se servește atât caldă cât și rece. Să aveţi poftă !!! 

Sursa de inspiraţie : e-Retete

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

tarasmariana 1

18.05.2015, 21:33

La Multi ani!!!!

miki_a 1

18.05.2016, 11:18

La multi ani!

mihaelar63 1

18.05.2016, 23:45

La multi ani!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vargabeles