Vargabeles

de Panacris in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 6860 vizualizari

 

Ooo, de cand aveam in plan, aceasta bundinca, specific bucatariei unguresti. S-a ivit ocazia, fiindca laptele de tara nu s-a baut si am facut branzica din el.

 

INGREDIENTE

  • papardele ( adica paste late cu ou) 250 g,
  • branza de vaci 400 g,
  • zahar pudra vanilinat dupa gust, cca 150 g,
  • zahar vanilinat Bourbon 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • stafide 100 g,
  • oua 5 bucati,
  • unt ptr uns tava cca. 30 g,
  • lapte 50 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles:

Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute. Intre timp se amesteca branzica cu zaharul pudra vanilinat, zaharul Bourbon, un praf de sare, coaja de lamaie, stafide si 4 oua, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste o tava termorezistenta, unsa cu unt si eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat ca am avut o sapatamna de snitzele :D) Pastele se strecoara si se trec, rapid, sub un jet de apa rece, Se aseaza un strat de paste, crema de branza si alt strat de paste. Oul ramas se bate cu laptele si se toarna peste preparat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 35 de minute la foc mediu.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

la servire se poate orna cu sirop de visine ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale