Varza a la cluj

de sandytza in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2009 | 10164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 750 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • oregano
  • cimbru
  • 400 gr smantana
  • 1 pahar apa
  • 100 gr sos de rosii
  • 200 gr orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la cluj:

Se taie varza fasii si se pune intr-o cratita incapatoare cu un pic de ulei si o cana de apa.Se adauga sare si oregano si se lasa la calit . O sa scada foarte mult varza. Se amesteca mereu sa nu se prinda de fund.



Se taie cepele marunt si se pun la prajit in ulei. Se adauga carnea tocata si un pic de sare. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga pasta de rosii si cimbru. Se lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se ia deoparte pana in momentul montarii .



Orezul se fierbe in apa cu un pic de sare. Cand este fiert se pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.



Montare

Se pune intr-o tava un strat din 1/3 din cantitatea de varza calita si se intinde bine . Peste varza se adaua jumatate din carnea tocata si se intinde uniform. Peste carne se pune jumatate din orezul fiert iar peste orez se pune 150 gr smantana.





Se repeta operatia inca odata si se termina cu un strat de varza si 100 gr de smantana.



Se astupa tava cu o folie de aluminiu si se baga in cuptor 250 grade ,30 minute.



Se serveste cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bunica 1

21.07.2009, 21:10

Bun, bun!

rivka 1

28.08.2009, 21:38

duminica fac si eu varza a la cluj totusi eu o fac putin altcumva in cratita si fara smantana, buna buna nu am mai facut si de 4 ani cred ca....multumesc ca mi-am adus aminte , e o mancare buna si destul de economica(ieftina).

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate