Varza acra calita, cu jumari

de Adi in Porc, 24 Feb 2019 | 10338 vizualizari

 

Daca tot am avut zilele trecute jumari proaspete am poftit la o varza acra calita, cu jumari, asa cum ne facea bunica in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra, mai micuta
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura untura de porc
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • putin marar uscat
  • cimbru uscat
  • piper macinat
  • 8-10 jumari de porc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra calita, cu jumari:

Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun.

Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.

Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute. 

Apoi, se scurge bine si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca pentru a se patrunde uniform si se lasa la calit aproximativ 30 de minute.

In acest interval de timp se asezoneaza cu condimentele enumerate in lista de ingrediente, dupa gust.

In ultimele 10-12 minute, se adauga jumarile si se amesteca bine printre fasiile de varza.

Servim varza acra calita, cu jumari, alaturi de ardei iute si mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita, cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita cu gusa de porc