Varză călită

de madi_marin in Mancaruri de post, 11 Mar 2012 | 6779 vizualizari

 

Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post….cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.

 

INGREDIENTE

  • 1 varză de 2 kg
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • piper boabe
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • pastă de tomate
  • ulei
  • opţional zeamă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită:

Varza se toacă. Se freacă cu puţină sare, apoi se pune în cratiţa cu ulei la foc măricel până scade un pic şi încape toată.


Se adaugă ardeiul gras tocat fideluţă, piper boabe şi foi de dafin, apoi se dă vasul la cuptor fără să se adauge apă deloc. Se lasă la foc mic până e gata, apoi se adaugă boia de ardei dulce, sare daca mai e nevoie şi pasta de tomate. Se mai lasă 10 minute la cuptor. Pentru cine doreşte să fie un pic acrişoară ….se adaugă puţină zeamă de lămâie.


Se poate servi şi rece şi caldă cu mămăliguţă şi ardei iute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

ionela2682 1

23.03.2012, 19:55

M-ia ai dat idee ce sa mai gatesc cu varzica asta!

madi_marin 1

23.03.2012, 20:45

ionela...ma bucur ca ti-am fost de ajutor...

madi_marin 1

23.03.2012, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu ghebe