Varza calita

de Adi in Mancaruri de post, 7 Apr 2017 | 2135 vizualizari

 

Din categoria ”retete de post economice”, varza calita cred ca este printre cele mai usoare mancaruri si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varza alba, proaspata
  • 2 cepe
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g rosii tocate, in suc propriu
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

Se toaca varza fideluta si se freaca cu sare si putin piper. Se lasa asa la odihnit pana se pregatesc celelalte ingrediente.


Se toaca ceapa solzisori si se caleste in ulei incins, pana devine sticloasa, dar se mai adauga cate putina apa, din cand in cand, pentru a-i estompa gustul de ceapa prajita.


Se adauga rosiile si 2 catei de usturoi si se lasa sa fiarba 10-15 minute, pana devine un sos scazut, apoi se adauga varza bine scursa.


Se amesteca bine si se lasa sa fiarba pana se înmoaie usor, dar urmarim sa ramana usor crocanta, al dente, cum se spune mai nou.


Asezonam varza pe parcursul fierberii, cu foile de dafin si cimbru, dar si sare si piper, daca mai necesita.


Cu 5-6 minute inainte de stingerea focului, adaugam mararul tocat si zeama de lamaie.


Servim varza calita cu mamaliguta si ardei iute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Aletta 1

11.04.2017, 09:06

kytz 1

26.05.2017, 12:53

Tare bună!

Ancutsa 1

26.10.2017, 16:02

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Varza rosie calita