Varza calita cu bacon afumat

de Valclaudia in Porc, 13 Sep 2014 | 1486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2 rosii mari de gradina
  • sare si piper dupa gust
  • marar si cimbru uscat
  • bacon afumat (eu am folosit o bucata de 400 gr.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu bacon afumat:

Curatam si spalam legumele.


Ceapa se taaie cubulete, ardeiul la fel, apoi se soteaza cca 10 minute la foc mic in 4 linguri ulei.


Varza se toaca marunt, se pune putina sare, se framanta usor varza sa se inmoaie putin, apoi se adauga peste legumele sotate.


Punem foile de dafin, sare si piper dupa gust, cca 250 ml apa rece si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa.


Trecem rosiile prin robot,apoi le adaugam in mancare si lasam din nou la fiert pana scade lichidul.


Baconul se portioneaza dupa preferinta, apoi se fierbe separat intr-o oala in care am pus apa pana patrunde furculita usor in carne.


La servire se presara cimbru si marar uscat.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

13.09.2014, 12:25

delicioasa

Rocsi 1

13.09.2014, 21:38

Imi place mult varza!

Andreea Caroline 1

13.09.2014, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon si umplut cu carnat