Varza calita cu bors

de ionix in Porc, 19 Oct 2009 | 20379 vizualizari

 

pentru ca nu aveam varza acra, in piata era mai mult sarata decat acra, m-am decis s-o acresc cu bors (sfatuita de mami meu)... mie varzica imi place mai zemoasa :D

 

INGREDIENTE

  • o varza de 2 kilograme
  • 300 grame costita/bacon
  • 500 grame de spata de porc (sau orice alta carniat de porc)
  • 500 ml bors
  • o cana suc de rosii (eu am facut in casa)
  • 2 cepe galbene
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • marar
  • sare, piper macinat, boabe de piper, foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu bors:

Varza de taie fidelute si se freaca cu putina sare.

Intr-o oala mare cu capac se pune carnita taiata cubulete la inabusit in uleiul care a fost in prealabil incins.

Cand carnea capata o culoare albicioasa se adauga ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit pana se inmoaie ceapa apoi se pune varza, care a fost frecata cu sare, iar printre varza se bune si baconul taiat felii mai groase. 

Se pune apa aproape cat sa acopere varza dar sa nu treaca de varza. Se pune capacul si se da la foc mediu sa se inabuse bine. Dupa circa 15 minute se adauga sosul de rosii, foile de dafin si piperul boabe. Se lasa sa patrunda bine sosul de rosii iar apoi se adauga borsul si mararul tocat.

Se lasa sa fiarba iar spre final se gusta si se adauga sare si piper dupa gust.

Se serveste calda cu mamaliguta calda si ardei iute.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata