Varza calita cu bors

de ionix in Porc, 19 Oct 2009 | 14974 vizualizari

 

pentru ca nu aveam varza acra, in piata era mai mult sarata decat acra, m-am decis s-o acresc cu bors (sfatuita de mami meu)... mie varzica imi place mai zemoasa :D

 

INGREDIENTE

  • o varza de 2 kilograme
  • 300 grame costita/bacon
  • 500 grame de spata de porc (sau orice alta carniat de porc)
  • 500 ml bors
  • o cana suc de rosii (eu am facut in casa)
  • 2 cepe galbene
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • marar
  • sare, piper macinat, boabe de piper, foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu bors:

Varza de taie fidelute si se freaca cu putina sare.


Intr-o oala mare cu capac se pune carnita taiata cubulete la inabusit in uleiul care a fost in prealabil incins.


Cand carnea capata o culoare albicioasa se adauga ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit pana se inmoaie ceapa apoi se pune varza, care a fost frecata cu sare, iar printre varza se bune si baconul taiat felii mai groase.


Se pune apa aproape cat sa acopere varza dar sa nu treaca de varza. Se pune capacul si se da la foc mediu sa se inabuse bine. Dupa circa 15 minute se adauga sosul de rosii, foile de dafin si piperul boabe. Se lasa sa patrunda bine sosul de rosii iar apoi se adauga borsul si mararul tocat.


Se lasa sa fiarba iar spre final se gusta si se adauga sare si piper dupa gust.


Se serveste calda cu mamaliguta calda si ardei iute.



Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

20.10.2009, 17:22

Uite ma , ce se pricepe fata asta !

ionix 1

20.10.2009, 18:25

Aurelia 07_07 1

22.12.2019, 22:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Cotlet la cuptor, cu sunca afumata