Varza calita cu carne tocata

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2015 | 2800 vizualizari

 

Buna ...da buna rau :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varza
  • 1 ceapa
  • 500 g carne tocata
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 rosii mici
  • marar uscat
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu carne tocata:

Mai intai curatam varza de foile externe si o tocam cu ajutorul robotului. O punem intr-un castron mare si o frecam bine cu sare. 

Punem o tigaie incapatoare cu 100 ml ulei. Cand acesta s-a incins punem varza bine scursa de zeama cu sare lasata. Dam focul la potrivit , punem un pahar cu apa si amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand apa s-a evaporat iar varza s-a calit si este moale, punem sucul de rosii  amestecam si mai lasam 10 minute apoi inchidem focul. 

Separat curatam ceapa de coaja si o tocam marunt. 

Punem o alta tigaie cu restul de ulei si cand acesta s-a incins punem ceapa si o lasam sa se caleasca. Adaugam carnea, sare si piper dupa gust si amestecam bine.Calim in continuare pentru alte 15-20 minute. Cand carnea este gata, inchidem focul. 

Intr-un vas pentru cuptor ( neuns - varza are deja destul ulei) punem un prim strat din jumatate din cantitatea de varza, apoi punem un strat de carne si acoperim cu restul de varza . 

Presaram marar uscat si ornam cu rondele de rosii . 

Dam vasul la cuptor la 200 grade pana ce se rumenste usor la suprafata. 

Pofta buna ! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Varza calita cu carne tocata-0
Varza calita cu carne tocata-1
Varza calita cu carne tocata-2
Varza calita cu carne tocata-3
Varza calita cu carne tocata-4
Varza calita cu carne tocata-5
Varza calita cu carne tocata-6
Varza calita cu carne tocata-7

COMENTARII (45)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

02.10.2015, 16:49

mirela0911

mirela0911 1

05.10.2015, 10:56

Foarte buna!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

05.10.2015, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!