Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

de Ksenya in Mancaruri de post, 7 Dec 2021 | 1391 vizualizari

 

Va prezint o reteta poloneza de post delicioasa.
Desi la prima vedere pare ca-i ceva banal ,in realitate este un prepart foarte complex si foarte satios.
Varza gatita astfel este crocanta ,nu terciuita.
Un preparat ce merita toata atentia .
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mai mari
  • 1/2 capatina varza cam de 1,5 kg
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata ,marar sau patrunjel de care va place
  • 1 morcov potrivit
  • 1 varf cutit boia iute afumata(optional)
  • 1/2 lingurita zahar
  • o ceapa
  • 2 rosii sau jumatate de cutie rosii cubulete
  • 3 -4 linguri pasta de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu cartofi ca la Kracovia:

Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.

 Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,

adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti.

Scoatem cartofii pe un platou .

In uleiul ramas ,adaugam ceapa taiata solzisor,cand a devenit sticloasa ,adaugam zaharul ,amestecam ,lasam un minut,apoi adaugam morcovul spalat si taiat feliute.Adaugam pasta de rosii, si rosiile ,totul sotam timp de 5 minute.

Varza spalata si taiata grosier o adaugam in oala ,amestecam si acoperim cu capac.

Cand varza s-a lasat un pic,adaugam cartofii,amestecam,acoperim cu capac. Mai lasam 15 min.

La sfarsit,adaugam usturoiul zdrobit,verdeata,potrivim de sare si piper dupa gust ,adaugam boiaua iute (optional).Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Oprim flacara si dupa 5 minute se poate servi.

 

 

Varza poloneza este gata!

Se poate servi cu muraturi sau cu ce va place.

 

 

 

TIPS-URI

1

Cand nu este post ,la sfarsit adaugati 2-3 linguri de unt topit.

2

Nu fierbeti varza mult,riscati sa terciuiasca.

3

Alegeti varza coapta si crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu cartofi ca la Kracovia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi de "criza"