Varza calita in straturi

de simona72 in Porc, 2 Feb 2014 | 2042 vizualizari

 

Mai mama, dar voi chiar nu mai aveti de gand sa veniti sa va luati varza murata!!....astea au fost cuvintele mamei la telefon: )) Ce sa fac...m-am dus, ca de, sunt copil (inca) cuminte si ascultator :)) Asa ca vrand nevrand, i-am tras o mama de varza murata calita, cu carnati de casa si carne de la porcul taiat de sarbatori, facuta la cuptor la foc moale in vasul de lut...o nebunie...sa nu uitati de ardeiul iute si de palinca:))...ca eu am uitat :P

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri untura de casa
  • 2 cepe rosii
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg carnati de casa
  • 1 praf de sare(nu prea multa, pt ca varza este sarata)
  • piper dupa gust(eu pun sa fie, sa se simta in mancare)
  • cateva crengute de cimbru uscat+cimbru maruntit
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca vin rosu de casa
  • 1 ceasca apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita in straturi:

Varza murata,daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa,se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata in cubulete mici din cutit si carnatul taiat feliute. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si maruntit.


In vasul de lut emailat, pe care il am in dotare, am pus un strat de varza tocata, o crenguta de cimbru, jumatate din cantitatea de carne si carnati, alt strat de varza si o crenguta de cimbru, restul de amestec de carne si carnati, alt strat de varza tocata deasupra. Incheiem cu inca o crenguta de cimbru uscat, 1-2 linguri de untura puse deasupra, 1 ceasca apa calduta si 1 ceasca vin rosu putin incalzit. Punem capac peste oala de lut si dam la cuptorul rece, setand aragazul la 160 grade pt 1 ora, apoi crescand temperatura la 170-175 grade pt inca 1 ora si jumatate. Serviti cu ardei iute. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

inlaturati crengutele de cimbru in timpul servirii

2

peste fiecare strat de varza tocata am pus cate putin piper proaspat macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

laura_n 1

02.02.2014, 17:44

m-ai facut numai din cuvinte ))
biig like!

simona72 1

02.02.2014, 18:35

Bine tu Laurici

Rocsi 1

02.02.2014, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului