Jumeri prajite cu mar, la multicooker

de mihaelar63 in Porc, 20 Ian 2021 | 5666 vizualizari

 

 Am preparat slaninuta cu boia, la care am pus si mar, la fierbere. Este o reteta banateana. De fapt bucata de slanina cruda de porc era destinata fierberii . In ultimul moment am schimbat macazul pentru ca am poftit jumeri . Am obiceiul sa prepar jumeri exact cat se gusta si sunt proaspete 1-2 zile , nu in cantitati mari .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg slanina cruda de porc -de casa
  • 3 catei usturoi-din gradina
  • 2 mere mici si acre -din livada
  • 1 ardei -din gradina
  • 1 ceapa -din gradina
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumeri prajite cu mar, la multicooker:

  1. Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata .
  2. Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire .
  3. Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare .
  4. Setez pe programul fry  timp de 30 minute .
  5.  JUmerile sunt in siguranta , nu se vor arde .Stiu ca pot sa ma ocup de alta activitate .
  6. Cand incepe sa se eliberze grasime si aceasta sa se incinga se  pregatesc legumele si merele .
  7. In ultimele 10 minute de prajire se pun merele intregi [nu se taie  sa nu se imprastie ].
  8. Ardeiul se pune intreg . Ceapa si usturoiul se pot curata de mustati si se pot pune cu coaja .
  9. AStentie usturoiul si ceapa nu se prajesc prea mult pentru ca dau gust greu si amar .
  10. La sfarsit cand jumerile sunt rumene si usor crocante se scot cu o paleta din untura si se lasa la scurs intr-o sita .
  11. Sub sita se pune un bol ca sa colecteze grasimea calda ce se scurge de pe jumeri .
  12. Se sareaza jumerile si se servesc calde sau reci cu ceapa , rosii , ardei , mustar , sau hrean .
  13. Sunt gustoase alaturi de paine proaspata !!!!
  14. Untura rezultatata ,grozav de gustoasa  , dupa racire se poate folosi unsa pe paine ca aperitiv .

TIPS-URI

1

Preparati cantitati mici de jumari . Cat se mananca proaspete in 1-2 zile .

2

Marul se pune intreg. Daca-l taiati se imprastie in untura si se arde.

3

Eu sarez jumarile calde . Sunt mai gustoase sarate . Se spune ca sarea le inmoaie . Eu nu am observat si-mi plac asa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumeri prajite cu mar, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

21.01.2021, 22:11

Yami! Ce bunătate!

Rocsi 1

22.01.2021, 21:03

Il trimit pe sot la tine!

Catalina L 1

23.01.2021, 12:23

imi lasa gura apa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker