Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

de Sidy in Porc, 18 Feb 2012 | 3334 vizualizari

 

Iarna este sezonul gratinurilor, deoarece sunt retete mai consistente si care se preteaza foarte bine pentru necesitatile calorice putin mai crescute din sezonul rece.
O mancare usoara, dar cu multe vitamine si fier.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spanac congelat
  • 2-300 ml lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • 500 g carne porc tocata
  • 2 cartofi lungi albi
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • frunze patrunjel verde
  • 2-3 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi:


Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza.


Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii.


Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul decongelat tocat . Se condimenteaza cu sare si piper.Adaugam laptele si se lasa sa scada.


Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.


Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.


Deasupra se rade cascavalul pe toata suprafata.


Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.


Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

18.02.2012, 17:54

Arata minunat, pacat ca nu prea imi place spanacul!

kukibella 1

18.02.2012, 21:05

perfect....

jolygina 1

19.02.2012, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de porc