Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker

de Bucataras Diana in Retete Delikat, 24 Iun 2018 | 3363 vizualizari

 


In sfarsit mi-am facut curaj sa incerc multicookerul. Acest fapt a coincis cu provocarea Bucatarasului: "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale”. Pot doar sa reproduc spusele bucatarasului meu frumos, Andutu: “mmm, yammi, e delicios mami” :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 5 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 300 g ciuperci
  • 300 g rubarba
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 tulpina apio
  • 2 gulii
  • 3 ardei capia
  • cativa catei de usturoi
  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 300 g pasta de rosii
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi si boia dulce Delikat
  • oregano proaspat.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker:

Spalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele.

Curatam si taiem cubulete cartofii, dovleceii, morcovii, guliile, apio, ardeii si rubarba. Tocam marunt ceapa si feliem usturoiul. Setam multicookerul pe functia prajire, punem in vas 2-3 linguri de ulei, adaugam bucatelele de pui si lasam aparatul sa isi faca treaba pentru circa 15 minute. Dupa expirarea timpului, adaugam cartofii, gulia, morcovul, ceapa si usturoiul, setam inca 10 minute programul de prajire, apoi acoperim cu apa, adaugam apio, rubarba si setam la programul “tocana” (asta este functia aparatului meu) pentru 1 ora.

La jumatatea timpului, amestecam, adaugam ciuperciile si lasam sa se termine programul. Potrivim gustul de sare si piper, condimentam cu amestec de boia dulce si ierburi Delikat, apoi adaugam pasta de rosii, loboda si patrunjelul tocate si mai setam aparatul pe functia “tocana” pentru circa 30 de minute. Asezonam cu oregano proaspat si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

evident ca putem prepara acest ghiveci si in mod tradtional :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume, cu pui, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna