Varza 'creata' umpluta

de cec in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2011 | 2712 vizualizari

 

Reteta preluata de pe culinar.ro
Vazand reteta mi-a placut asa mult ca mi-am propus sa o fac si eu, dar nu am reusit s gasesc in oras varza creata asa ca m-am cam luat gandul, pana intr-o zi cand plimbandu-ma prin lidl am dat de varza chinezesca si vazand-o asa mai creata mi-am propus sa incerc reteta cu aceasta varza (cred ar fi fost mult mai buna cu cea creata)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza creata de aproximativ un kg
  • carne tocata, de care va place,~600g
  •  orez
  • 1 ceapa
  • sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 morcov 
  • 2 ardei
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza 'creata' umpluta:

Calim ceapa tocata marunt impreuna cu orezul si cu zarzavatul, potrivim de sare si piper. Spalam varza, eventual, indepartam frunzele vestejite si vedem cam cum se desfac foile, ca sa avem idee cam cat timp o vom opari.


O oparim cateva minute, apoi o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi ii deschidem foile, lasandu-le prinse de cotor.


Pregatim umplutura de carne si orez, punem si oul, potrivim gustul. Cine doreste, poate sa ii puna niste patrunjel si marar.
Incepem sa umplem varza, punand o cantitate mica de umplutura in mijloc, strangem foile peste


si continuam asa cu umplutura si foile, pana recompunem capatzana de varza.


O legam cum ne pricepem mai bine si o punem la fiert cu putina sare,


boabe de piper verde, un fir de patrunjel si marar, in oala cu capac etans si cu apa pana la jumatatea verzei. Vreo jumatate de ora, cam asa. O scoatem intr-o sita (eu am pus-o pe platou si nu a fost o idee prea buna) si o lasam la racit. Indepartam firele cu care a fost legata.


Taiem varza felii




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza 'creata' umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

alinutzika 1

04.12.2011, 13:15

cred ca a fost un deliciu...

cec 1

06.12.2011, 00:00

multumesc, a fost intr-adevar...

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza umpluta cu piept de pui