Varza cu afumatura in vas roman

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2013 | 2417 vizualizari

 

Nu prea are importanta pentru mine daca e dulce sau acra varza, imi place oricum. Chiar daca e iarna si mai toata lumea gateste cu varza acra, eu neavand acasa am facut cu varza proaspata.
Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu 'o splendoare' :))

 

INGREDIENTE

  • 1 varza (aprox 1 kg)
  • 600 gr costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare sau doi mai mici
  • sare mare
  • piper
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura in vas roman:

Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.


Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne.


Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.


Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.


Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.


Servim cald cu smantana!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

T I M E A 1

25.01.2013, 21:17

Mamaieelena multumesc

Cris2711 1

26.01.2013, 00:27

wow,e super tare

T I M E A 1

26.01.2013, 11:07

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti