Varza cu carnati in oala de lut

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2020 | 346 vizualizari

 

Imi place sa gatesc la foc mic si indelungat in oala de lut, parca mancare are un gust mai bun cand e lasata sa se gateasca in tihna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza cca 1,100 Kg
  • 3 cepe mari cca 400 g
  • 400 g amestec de rosii cu ardei
  • 500 g carnati
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit ceapa
  • marar, n-am avut decat pentru decor, abia acum a rasarit in gradina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carnati in oala de lut:

Pregatim ingredientele, varza o tocam, o punem intr-un castron si o frecam cu sare. Cepa o taiem marunt si apoi o calim cca 10 min, la foc mic pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Peste varza frecata punem ceapa calita, adaugam si amestecul de rosii si ardei, carnatii taiati bucatele,omogenizam ingredientele si apoi le punem in vasul de lut, adaugam putina apa, am clatit cu apa sticla in care a fost amestecul de rosii si ardei, peste vas punem capacul. Bagam vasul in cuptor si dam focul la minim pentru cca 2 ore, cu 30 min inainte sa scoatem varza din cuptor ridicam capacul, sa se rumeneasca putin . Se scoate din cuptor si se presara marar tocat, de data asta n-am avut decat pentru decor, cei care sunt alergici la marar pot renunta la el. Se serveste cu mamaliga si ardei iute. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carnati in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

08.05.2020, 14:07

P.S. Aduc eu mărarul! )

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:39

Vai, cum arata!! Asa cevaaaa....minunatie!

Gherca Daniela 1

09.05.2020, 09:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe și piept de gâscă pe pat de varză murată