Varza cu carne

de Sidy in Porc, 14 Noi 2012 | 3718 vizualizari

 

O mancare inspirata de la nemti,în care dulceata cărnii se confundă cu cea a verzei proaspete. Condimentele fac deosebită această mâncare, transformând banala varză într-o mâncare specială.
Felul acesta de mâncare se poate face cam cu orice fel de carne ,mai grasă ( porc, vită, pasăre).Un adevarat festin ce se poate prepara cind tai porcul.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 1,2 kg varza proaspata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 2 linguri untura
  • 200 ml bulion facut in casa
  • cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne:

Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Rosia si ardeiul, le spalam , le stergem , apoi le tocam marunt.

Carnea o taiem in cubulete potrivite de 2-3 cm.

Intr-un vas de tuci topim untura , apoi sotam ceapa, ardeiul si rosia in ea. Cand sunt bine facute adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile pina isi schimba culoarea.

Adaugam  apa pina depaseste carnea, apoi adaugam varza , cimbrul si mararul verde .

Condimentam cu piper proaspat macinat si adaugam apa atat cat sa ajunga la nivelul de sus al verzei.

Reducem focul la mic, acoperim vasul si lasam o ora sa fiarba bine carnea si varza.

Dupa o ora adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba toate pina sunt bine patrunse.

Nu este nevoie sa amestecam varza cu carnea, pentru ca daca sunt la foc mic, acestea se vor patrunde bine.

Daca mai este cazul, adaugam si putina sare.

Cand toate sunt bine facute, servim varza alaturi de carne.

 

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cine doreste, la servire, poate adauga o lingura cu smantana.

2

Varza asta a doua zi va fi si mai bună, i se patrund toate aromele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

14.11.2012, 21:50

Ce varza gustoasa ai preparat Sidy!

ANNA_46 1

14.11.2012, 22:52

Foarte buna mancarica

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:48

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza la cuptor, cu rasol afumat