Varza cu carne

de Sidy in Porc, 14 Noi 2012 | 3696 vizualizari

 

O mancare inspirata de la nemti,în care dulceata cărnii se confundă cu cea a verzei proaspete. Condimentele fac deosebită această mâncare, transformând banala varză într-o mâncare specială.
Felul acesta de mâncare se poate face cam cu orice fel de carne ,mai grasă ( porc, vită, pasăre).Un adevarat festin ce se poate prepara cind tai porcul.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 1,2 kg varza proaspata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 2 linguri untura
  • 200 ml bulion facut in casa
  • cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne:

Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Rosia si ardeiul, le spalam , le stergem , apoi le tocam marunt.

Carnea o taiem in cubulete potrivite de 2-3 cm.

Intr-un vas de tuci topim untura , apoi sotam ceapa, ardeiul si rosia in ea. Cand sunt bine facute adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile pina isi schimba culoarea.

Adaugam  apa pina depaseste carnea, apoi adaugam varza , cimbrul si mararul verde .

Condimentam cu piper proaspat macinat si adaugam apa atat cat sa ajunga la nivelul de sus al verzei.

Reducem focul la mic, acoperim vasul si lasam o ora sa fiarba bine carnea si varza.

Dupa o ora adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba toate pina sunt bine patrunse.

Nu este nevoie sa amestecam varza cu carnea, pentru ca daca sunt la foc mic, acestea se vor patrunde bine.

Daca mai este cazul, adaugam si putina sare.

Cand toate sunt bine facute, servim varza alaturi de carne.

 

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cine doreste, la servire, poate adauga o lingura cu smantana.

2

Varza asta a doua zi va fi si mai bună, i se patrund toate aromele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu afumatura la cuptor ( 2 )