Varza cu carne

de Sidy in Porc, 14 Noi 2012 | 1193 vizualizari

 

O mancare inspirata de la nemti,în care dulceata cărnii se confundă cu cea a verzei proaspete. Condimentele fac deosebită această mâncare, transformând banala varză într-o mâncare specială.
Felul acesta de mâncare se poate face cam cu orice fel de carne ,mai grasă ( porc, vită, pasăre).Un adevarat festin ce se poate prepara cind tai porcul.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 1,2 kg varza proaspata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 2 linguri untura
  • 200 ml bulion facut in casa
  • cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne:

Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare.


Curatam ceapa si o tocam marunt.


Rosia si ardeiul, le spalam , le stergem , apoi le tocam marunt.


Carnea o taiem in cubulete potrivite de 2-3 cm.


Intr-un vas de tuci topim untura , apoi sotam ceapa, ardeiul si rosia in ea. Cand sunt bine facute adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile pina isi schimba culoarea.


Adaugam apa pina depaseste carnea, apoi adaugam varza , cimbrul si mararul verde .


Condimentam cu piper proaspat macinat si adaugam apa atat cat sa ajunga la nivelul de sus al verzei.


Reducem focul la mic, acoperim vasul si lasam o ora sa fiarba bine carnea si varza.


Dupa o ora adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba toate pina sunt bine patrunse.


Nu este nevoie sa amestecam varza cu carnea, pentru ca daca sunt la foc mic, acestea se vor patrunde bine.


Daca mai este cazul, adaugam si putina sare.


Cand toate sunt bine facute, servim varza alaturi de carne.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cine doreste, la servire, poate adauga o lingura cu smantana.

2

Varza asta a doua zi va fi si mai bună, i se patrund toate aromele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

14.11.2012, 21:50

Ce varza gustoasa ai preparat Sidy!

ANNA_46 1

14.11.2012, 22:52

Foarte buna mancarica

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker