Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)

de Adinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2009 | 5750 vizualizari

 

Aceasta reteta se face cu faimoasa varza cu ciuperci poloneza. Lamaia ii da o aroma mai rafinata, iar rulada poate fi decorata cu fasii de aluat sau stelute, pentru un aspect mai festiv. Se serveste simpla, sau cu o supa. (polonezii manaca in general supele cu piure de cartofi, pierogi sau alt alut umplut si este o combinatie destul de interesanta)

 

INGREDIENTE

  • 450 grame aluat frantuzesc
  • 450 grame varza cu ciuperci uscate (reteta e tot pe site)
  • un pic de coaja rasa de lamaie (cam o lingura, in functie de gust)
  • 2 oua fierte
  • 2 linguri miez de nuca macinata
  • un ou crud
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza):

Se amesteca varza cu ciuperci cu ouale fierte curatate de coaja si taiate cubulete, cu coaja de lamaie si miezul de nuca.


Eu am avut 2 foi de aluat cumparat de vreo 270 de grame si am taiat fasii din el (de pe margini) pe care le-am folosit la decorat. Am asezat pe una din foi umplutura, am uns marginile cu ou crud batut si am lipit deasupra cealalta foaie, cum se poate vedea in fotografii. Am decupat stelute de aluat, le-am pus peste placintica umpluta si le-am uns cu ou.


Am asezat-o intr-o tava pe foaie de copt si am dat-o la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Adinuta 1

14.03.2010, 21:36

Adnas54, e chiar foarte buna!! sa incerci

elena1988 1

08.02.2011, 10:14

adry88 1

08.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate