Varza cu costita de porc afumata

de Adi in Porc, 10 Iun 2018 | 5481 vizualizari

 

Varza cu costita afumata este o reteta chiar foarte usoara si tare buna.
Costita preparata mai intai la cuptor, asezonata cu ceva condimente, apoi adaugata peste varza spre final, sa se intrepatrunda gusturile.
Un preparat pe cat de simplu, pe atat de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de porc afumata
  • condimente pentru carne de porc
  • 150 ml ulei
  • 1,5 kg varza alba
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 250 g pasta de rosii cu ardei
  • 1/2 legatura marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu costita de porc afumata:

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei.

Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pe parcurs.

Se va patrunde rapid pentru ca este prefiarta carnea.

Varza se toaca fideluta si se freaca cu putina sare si putin piper.

Se ia din uleiul de la costita 3- 4 linguri si se caleste ceapa tocata marunt, in el.

Se adauga si 2 catei de usturoi tocati rondele, apoi varza și se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand varza incepe sa se patrunda.

Se adaugă, apoi, costita de la cuptor, foile de dafin, cimbrul si peste cateva minute pasta de rosii cu ardei.

Se mai lasa pe foc pana se intrepatrund gusturile, nu mai mult de 15 minute, apoi, mararul tocat si se stinge focul.

Se serveste varza cu costita de porc afumata, alaturi de mamaliguta, ardei iute, smantana, sau, dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu costita de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj- varianta Bihoreana