Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

de Andra_Constantinescu in Porc, 17 Ian 2017 | 799 vizualizari

 

Tare buna a fost varza asta, cu sorici proaspat de la tara.

 

INGREDIENTE

  • 250 g sorici curatat de grasime
  • 250 g pastrama de porc afumata
  • 10 linguri ulei
  • sare
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1/2 ardei Kapia
  • o varza alba (1,3 kg)
  • apa
  • 4 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • cateva boabe de piper negru
  • o foaie de dafin
  • o frunza de busuioc proaspat
  • 2-3 fire de marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu sorici si pastrama de porc afumata:

Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o cu un capac, si se lasa sa se inabuse carnea, amestecand din cand in cand. Se poate adauga si o cescuta cu apa.


Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.


Dupa ce s-a patruns carnea putin, se adauga toate aceste legume sa se inabuse si ele. Se mai poate adauga o cescuta cu apa.


Varza se spala si se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie (sau se toaca). Se freaca cu putina sare si se pune in cratita. Se caleste pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand, dupa care se adauga apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa daca este necesar.


Dupa ce varza si carnea s-au fiert, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, piperul, foaia de dafin si frunza de busuioc. Se mai da totul in cateva clocote, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat.


Varza cu sorici si afumatura se poate servi cu mamaliguta si ardei iute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu sorici si pastrama de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

22.01.2017, 06:54

Buna!

noiinbucatarie 1

22.01.2017, 12:16

mirela0911 1

22.01.2017, 13:07

Bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Filet de porc à la Wellington