Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

de Andra_Constantinescu in Porc, 17 Ian 2017 | 4583 vizualizari

 

Tare buna a fost varza asta, cu sorici proaspat de la tara.

 

INGREDIENTE

  • 250 g sorici curatat de grasime
  • 250 g pastrama de porc afumata
  • 10 linguri ulei
  • sare
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1/2 ardei Kapia
  • o varza alba (1,3 kg)
  • apa
  • 4 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • cateva boabe de piper negru
  • o foaie de dafin
  • o frunza de busuioc proaspat
  • 2-3 fire de marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu sorici si pastrama de porc afumata:

Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o cu un capac, si se lasa sa se inabuse carnea, amestecand din cand in cand. Se poate adauga si o cescuta cu apa. 

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Dupa ce s-a patruns carnea putin, se adauga toate aceste legume sa se inabuse si ele. Se mai poate adauga o cescuta cu apa.

Varza se spala si se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie (sau se toaca). Se freaca cu putina sare si se pune in cratita. Se caleste pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand, dupa care se adauga apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa daca este necesar.

Dupa ce varza si carnea s-au fiert, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, piperul, foaia de dafin si frunza de busuioc. Se mai da totul in cateva clocote, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat.

Varza cu sorici si afumatura se poate servi cu mamaliguta si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu sorici si pastrama de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu pulpa de porc