Varza de Bruxelles cu blue cheese

de ExploraCuisine in Mancaruri de legume, 4 Mar 2011 | 4910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza de Bruxelles    
  • 1 ceapa    
  • 70 ml smantana de frisca    
  • 70 g branza albastra    
  • 1 lingura smantana    
  • parmezan    
  • 200 ml apa    
  • 2 linguri ulei    
  • sare, piper    
  • marar optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu blue cheese:

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari).


Tocam ceapa marunt si sfarmam branza.


Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa si o prajim pana se inmoaie.


Adaugam verzele, le amestecam cu ceapa, le condimentam si le lasam sa se inmoaie si ele 1-2 minute.


Adaugam 200 ml apa si lasam sa fiarba sub capac pentru 6 minute.


Dupa cca 6 minute luam capacul jos si lasam sa fiarba inca vreo 5 minute, pana scade lichidul de pe varza.

Adaugam frisca lichida, amestecam si lasam sa fiarba inca 4 minute, amestecand continuu.


Adaugam apoi branza (eu am pus si putin parmezan), amestecam bine pana se topeste.


Adaugam 1 lingura de smantana, marar, sare, piper si amestecam bine. Servim imediat cu friptura (poate fi de orice fel), eu am ales sa o servesc cu pulpe de pui cu usturoi si rozmarin la cuptor.



Bon appetit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ExploraCuisine 1

05.03.2011, 22:45

Lili2010, spre surprinderea mea verzele nu au fost deloc amarui ci chiar dulcege

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:31

adry88 1

26.05.2011, 18:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oreo Cheesecake

de xana 5

la 13:54

 Tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

de Oana 8

la 12:43

 Tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

de Oana 8

la 12:42

Desert - Prajitura tavalita

de Oana 8

la 11:57

RETETA RECOMANDATA
Zarangollo