Varza dulce cu carnati si costita

de MotanLaOale in Porc, 17 Noi 2011 | 11481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze (3-4 kg)
  • 3-4 carnati afumati
  • 300g costita
  • 150g slanina afumata
  • 4 cepe
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei capia
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita boia
  • 3 foi de dafin
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu carnati si costita:

Varza se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)


Carnatii se taie rondele, costita si slanina se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o tigaie.


Cand au prins culoare se scot alaturi iar uleiul se pune in cratita in care vom face varza.


Se pune ceapa curatata si tocata in cratita si se caleste cateva minute impreuna cu boia, piper si foile de dafin.


Se pun ardeii curatati si taiati marunt si varza, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se imoaie si isi micsoreaza volumul. (20-30 minute).


Se adauga carnatii si castita, rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierb 15-20 minute.


Se potriveste de apa, se pune mararul tocat si se introduce in cuptor pana scade cat doresti si prinde o culoare frumoasa.


Se scoate din cuptor din cand in cand si se amesteca.


Se consuma calda cu ardei iute si mamaliguta.


Mie imi place cu ceapa rosie.


Pofta Buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu carnati si costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

14.11.2012, 17:40

Kiki_mica 1

27.07.2016, 14:42

Da da! Chiar am de aseara o cantitate suficienta de un mix facut la ceaun, de carnat afumat de porc, cuburi de carne purcel vietnamez si carnat proaspat de mistret (asta am reusit sa fac in viteza cand m-am trezit ca-mi vin niste musafiri pt. care nu eram pregatita). Nu mai trebuie decat sa ma ocup de varza (baza exista deja) si sa-i dau tusa finala!
Pup pe bot Motanul (limbaj de mamica de blanosi)

MotanLaOale 1

27.07.2016, 20:17

bun mixul tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Varză murată cu cârnați afumați