Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ce-mi place varza dulce cu carne.
Am insotit-o de data aceasta cu mamaliga africana Ugali - vezi reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/varza-dulce-cu-sunca-de-porc-sarata.html
Spalati si curatati legumele.
Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.
Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.
Lasati sa fiarba 30 de minute indepartand spuma in mod regulat.
Scoateti sunca si rezervati apa in care a fiert.
Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna.
Adaugati varza tocata, sosul de rosii de casa cu piper de Sichuan(reteta aici) si bulionul de rosii si 1/2 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.
Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.
Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati daca varza si sunca sunt fierte.
Serviti fierbinte cu mamaliga.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult