Varza dulce cu sunca de porc sarata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 21 Ian 2018 | 2008 vizualizari

 

Ce-mi place varza dulce cu carne.
Am insotit-o de data aceasta cu mamaliga africana Ugali - vezi reteta aici.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/varza-dulce-cu-sunca-de-porc-sarata.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varză alba
  • 400 g de sunca cruda sarata (in saramura , nu prea grasa)
  • 400 g de sos de rosii ( cu piper de Sichuan pentru mine)
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 praz
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru uscat, 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu sunca de porc sarata:

Spalati si curatati legumele.

Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.

Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.

Lasati sa fiarba 30 de minute indepartand spuma in mod regulat.

Scoateti sunca si rezervati apa in care a fiert.

Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna.

Adaugati varza tocata, sosul de rosii de casa  cu piper de Sichuan(reteta aici) si bulionul de rosii si 1/2 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.

Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.

Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).

Verificati daca varza si sunca sunt fierte.

Serviti fierbinte cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu sunca de porc sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

Lau 1

22.01.2018, 12:01

dantes 1

22.01.2018, 16:44

Buna!

xana 1

22.01.2018, 22:07

Foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj cu varza murata