Varza la cuptor, cu bacon si carnati

de merisor in Porc, 9 Mar 2015 | 7180 vizualizari

 

Varza este una din mancarurile mele preferate, dar cea proaspata, nu acra.
Pe cea acra o prefer la sarmale.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg varza alba(2 verze)
  • 4 cepe galbene
  • 30 ml ulei
  • 1 lingura untura solida
  • 350 gr bacon
  • 8 carnati de casa, afumati
  • 1 lingura untura pentru prajit carnatii
  • 250 gr pasta de rosii
  • 1 lingurita sare
  • cimbru
  • piper
  • 4 foi dafin
  • 1 lujer + maciulia de marar uscat
  • 1 legatura marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor, cu bacon si carnati:

Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul, apoi o tocam si o punem intr-un bol incapator, unde o frecam cu putina sare, presaram piper si cimbru si o amestecam bine.


Eu am un ajutor cu care toc varza si anume, aparatul Salad Smart Chef, pe care l-am primit de pe bucataras.ro.


Imi place sa il folosesc in special la tocatul verzei, ca nu mai fac mizerie pe masa.


Tai varza in bucati mai mici, cat sa incapa in spatiul de taiere al aparatului si apoi cu ajutorul lamelor multiple ale acestuia toc varza uniform.


Nu iese fideluta, dar nu asta conteaza.


Intr-o tigaie antiaderenta, punem uleiul cu untura la incins.


Tocam ceapa solzisori si baconul cubulete si le adaugam peste grasimea incinsa.


Acoperim tigaia si lasam ingredientele sa se prepare inabusit, la foc mediu.


Cand sunt bine preparate, adaugam pasta de rosii si le mai lasam 5 minute pe foc, amestecandu-le din cand in cand.


Pregatim un vas termorezistent, incapator. Eu am folosit o oala ceramica de 5 L, cu capac de sticla.


Rasturnam ingredientele in vas, atat cele de pe foc, cat si varza si le amestecam bine.


Adaugam printre ele si foile de dafin si mararul uscat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 1 ora si 30 de minute, sau in functie de tipul verzei, pana cand aceasta va fi bine preparata.


Cu aproximativ 15 minute inainte de stingerea focului, prajim carnatii, dar nu chiar definitiv si ii vom adauga prin varza.


Carnatii adaugati in varza, vor da un plus de savoare acesteia. Bineinteles ca pot fi adaugati separat, in timpul servirii, dar eu i-am preferat prin varza.


Dupa stingerea focului, adaugam mararul verde tocat marunt.


Servim varza cu mamaliguta, cu smantana, cu ardei iute, sau cu toate cele enumerate.


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de sare in varza se va pune in functie de cat de sarate sunt celelalte ingrediente folosite, respectiv baconul, pasta de rosii si carnatii.

2

In timpul servirii, adaugati in farfurie 1-2 catei de usturoi taiati rondele si amestecati printre varza, asta pentru iubitorii de usturoi. O sa observati ce i se va imbunatati gustul verzei. Doar incercati! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor, cu bacon si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mirela0911 1

11.03.2015, 13:31

Ce buna e! Si eu prefer mai bine varza proaspata decat murata!

geoline 1

20.03.2015, 15:55

ce as manca o portie, doua)

kukibella 1

29.01.2016, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu ciolan afumat si kaizer la cuptor