Varza la cuptor cu ciolan afumat

de MotanLaOale in Porc, 13 Mai 2014 | 5978 vizualizari

 

De la Gaby inspirat si de Motan mancat! :)))
Trebuie sa o faceti neaparat, este nemaipomenit de buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 1 ciolan afumat dezosat (1.2 kg)
  • 2 cepe
  • 250g rosii taiate
  • 3 linguri pasta ardei
  • 3 foi dafin
  • 100ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • piper
  • sare (daca mai este nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor cu ciolan afumat:

Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece.


A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine.


Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4 minute.


Se adauga rosiile taiate, pasta de ardei, foile de dafin si piper si se mai caleste 3-4 minute.


Se adauga varza, se amesteca bine si se opreste focul.


Ciolanul se fierbe in apa cu putina sare pana da un clocot.


Se scurge de apa si se taie bucati.


Intr-o tava unsa cu ulei se pun bucatile de ciolan si deasupra se pune uniform varza.


Se pune o cana de apa si se introduce in cuptor la foc mediu 2-3 ore.


Din cand in cand se amesteca si se scot si bucatile de ciolan deasupra sa se rumenesca.


Spre final se pune si mararul tocat si cimbrul si se amesteca bine.


Cand este facuta si frumos rumenita este gata.


Se serveste calda cu mamaliguta! (eu mananc si ceapa la ea)


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Focul la cuptor trebuie sa fie moderat spre mic ca sa nu se arda prea repede.

2

In loc de pasta de ardei se poate pune ardei tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

14.05.2014, 21:05

Krystyan Trendy 1

24.12.2014, 22:08

arata grozav!

MotanLaOale 1

24.12.2014, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu afumatura