Varza la cuptor cu ciolan afumat

de MotanLaOale in Porc, 13 Mai 2014 | 16012 vizualizari

 

De la Gaby inspirat si de Motan mancat! :)))
Trebuie sa o faceti neaparat, este nemaipomenit de buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 1 ciolan afumat dezosat (1.2 kg)
  • 2 cepe
  • 250g rosii taiate
  • 3 linguri pasta ardei
  • 3 foi dafin
  • 100ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • piper
  • sare (daca mai este nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor cu ciolan afumat:

Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece.

A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine.

Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4 minute.

Se adauga rosiile taiate, pasta de ardei, foile de dafin si piper si se mai caleste 3-4 minute.

Se adauga varza, se amesteca bine si se opreste focul.

Ciolanul se fierbe in apa cu putina sare pana da un clocot.

Se scurge de apa si se taie bucati.

Intr-o tava unsa cu ulei se pun bucatile de ciolan si deasupra se pune uniform varza.

Se pune o cana de apa si se introduce in cuptor la foc mediu 2-3 ore.

Din cand in cand se amesteca si se scot si bucatile de ciolan deasupra sa se rumenesca.

Spre final se pune si mararul tocat si cimbrul si se amesteca bine.

Cand este facuta si frumos rumenita este gata.

Se serveste calda cu mamaliguta! (eu mananc si ceapa la ea)

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Focul la cuptor trebuie sa fie moderat spre mic ca sa nu se arda prea repede.

2

In loc de pasta de ardei se poate pune ardei tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu piept de porc la cuptor