Varza Murata

de ionix in Muraturi, 27 Oct 2009 | 17952 vizualizari

 

cantitatile sunt pentru un butoi de 100l de varza murata...

 

INGREDIENTE

  • 60 kg varza
  • circa 3 kg sare
  • hrean
  • 2 gutui
  • telina
  • porumb
  • marar uscat
  • crengute de visin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza Murata:

Mod de preparare varza murata


Se curata verzele de frunzele vestejite, se scoate un pic din cotor si se curata de partile manate ale verzei.


Indesam varza in butoi astfel incat sa fie cat mai compacta. Printre verze se pune telina taiata, felii de gutui, felii de hrean, porumb, marar uscat. Deasupra se pun frunze de telina si crengutele de visin pentru a presa verzele. Se incalzeste cate o oala mare cu apa in care se dizolva sarea.


Saramura calduta se pune treptat peste verze pana cand se acopera verzele cu saramura.


Se pune capacul la butoi si se acopera cu o patura butoiul cu varza murata. Peste circa o saptamana scoti capacul de la butoi si mai adaugi saramura pana cand acoperi din nou verzele. A se gusta saramura din butoiul cu varza murata pentru a vedea daca este nevoie de o saramura mai sarata sau mai putin sarata.


Peste verze se pun bucatele de scandura sau o piatra de rau, pentru a presa verzele bine si a sta cat mai compact.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca verzele sunt prea mari si nu incap in butoi, le tai in jumatati. le taiem sa incapa cat mai multe in butoiul cu varza murata

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza Murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

22.01.2010, 22:09

porumbul iti face zeama de varza ca sampania .....
serios ,iese sifonata .

ionix 1

23.01.2010, 08:15

noi punem varza cu porumb de foarte multi ani si n-am avut efect de "Sampanie" asupra zemei de varza... are un gust super si nu e tulbure ... cat priveste varza hmm, am cea mai buna varza dintre toti cunoscutii si de obicei punem mai multa pentru ca ne cer si vecinii

cory 1

18.07.2010, 11:35

ce bunnnn...socramea pune si felii de sfecla rosie si asa se coloreaza varza de rosu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Varza tocata murata la borcan