Varza murata

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 7 Noi 2016 | 6574 vizualizari

 

Varza murata este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

 

INGREDIENTE

  • 21 verze albe (57 kg);
  • 40 l apa (dintre care 4 l se fierb);
  • 1,5 kg sare grunjoasa;
  • doi porumbi;
  • doua gutui;
  • o legatura de marar uscat cu seminte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul uscat. Se adauga din nou varza pana cand se umple butoiul.

Se fierb 1,3 kg sare grunjoasa in 4 l apa pana cand se topesc aproape de tot, dupa care aceasta saramura se toarna fierbinte peste varza. Se completeaza cu apa rece pana cand se umple butoiul.

Cu ajutorul unui furtun, care se introduce in butoi, se sufla in apa pentru a se imprastia sarea o data la 2-3 zile timp de 1-2 saptamani sau pana cand se mureaza varza. La cateva zile dupa ce varza incepe sa se mureze, se mai completeaza cu varza doar in cazul in care nu a incaput in butoi de prima data. In acelasi timp, se mai ia din zeama din butoi pentru ca aceasta sa nu dea pe dinafara atunci cand este adaugata o noua varza. Se continua cu suflarea pe furtun pana cand se mureaza si varza nou-introdusa.

Este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de foi de varza murate pentru sarmale