Varza murata cu carne si orez

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2012 | 4432 vizualizari

 

O varianta mai simpla a "Verzei a la Cluj"!

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morcov 1 bucata,
  • ardei gras verde 1 bucata,
  • rosii proaspete 4-5 bucati,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • carne tocata mixta (porc+vita) 750 g,
  • varza murata tocata 1000 g,
  • orez 100 g,
  • sare iodata,
  • piper boabe 4-5 bucati,
  • boia dulce de ardei 1 g,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • marar uscat,
  • cimbru,
  • bulion250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata cu carne si orez:

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, se pun la dinstuit in putina apa si ulei. Dupa ce legumele s-au calit, se adauga carnea tocata si orezul, amestecand continuu, (ptr a nu se inchega in galuste mai mari), se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru, foaia de dafin, cca 10 inute la foc mic. Apoi se adauga varza tocata fideluta, se amesteca usor, pana se incorporeaza toate ingredientele, se adauga deasupra un strat de rosii, se completeaza cu apa, si se lasa la foc molcom, cca. 30 de minute acoperit. Spre finalul fierberii se adauga bulionul, se scutura putin oala, ca sa intre peste tot, nu se mai amesteca, si se lasa cca. 10 minute la foc mic pana se intrepatrund toate gusturile. Se serveste fierbinte cu mamaliguta/paina, smantana


/ardei iute dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata cu carne si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

deyutzky 1

04.12.2012, 22:24

buna tare

Sim0na 1

04.12.2012, 22:33

buna varza

Panacris 1

05.12.2012, 19:51

Am revenit cu poza de prezentare a preparatului Pofta buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt