Varza murata cu carne si orez

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2012 | 11453 vizualizari

 

O varianta mai simpla a "Verzei a la Cluj"!

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morcov 1 bucata,
  • ardei gras verde 1 bucata,
  • rosii proaspete 4-5 bucati,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • carne tocata mixta (porc+vita) 750 g,
  • varza murata tocata 1000 g,
  • orez 100 g,
  • sare iodata,
  • piper boabe 4-5 bucati,
  • boia dulce de ardei 1 g,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • marar uscat,
  • cimbru,
  • bulion250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata cu carne si orez:

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, se pun la dinstuit in putina apa si ulei. Dupa ce legumele s-au calit, se adauga carnea tocata si orezul, amestecand continuu, (ptr a nu se inchega in galuste mai mari), se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru, foaia de dafin, cca 10  inute la foc mic. Apoi se adauga varza tocata fideluta, se amesteca usor, pana se incorporeaza toate ingredientele, se adauga deasupra un strat de rosii, se completeaza cu apa, si se lasa la foc molcom, cca. 30 de minute acoperit. Spre finalul fierberii se adauga bulionul, se scutura putin oala, ca sa intre peste tot, nu se mai amesteca, si se lasa cca. 10  minute la foc mic pana se intrepatrund toate gusturile. Se serveste fierbinte cu mamaliguta/paina, smantana

/ardei iute dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata cu carne si orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu costita la tuci