Varza murata la butoi

de nadina73 in Muraturi, 13 Oct 2010 | 82361 vizualizari

 

Daca doriti sa aveti o varza super buna la Craciun pentru sarmalute,va recomand reteta tatalui meu pentru varza murata ,si rezultatul e garantat.

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sant pt un butoi de 30 l:
  • 9 bucati varza
  • cimbru
  • marar
  • 2 radacini de hrean mai mari
  • 30 linguri de sare
  • sfecla rosie
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata la butoi:

Se scobeste varza la cotor cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze.

Se pune apa intr-un vas aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine.

Se aseaza pe fundul bidonului cimbru ,marar si hrean ,dupa care se pun capatanile de varza (ce-i drept mai mici,bidonul meu e de 30 l si cam mic la gura) se aseaza varza in butoi dupa care se pune apa cu sarea topita si se completeaza cu diferenta de apa rece de la robinet.

Se pune si sfecla rosie ,aici e secretul sfeclei rosii,da culoare roz la zeama de la varza murata(moare )cum se zice in Ardeal ,iar in decembrie veti avea moare si varza murata.

Moarea (zeama de varza) va avea o culoare super ,numai cand o vezi  si nu te poti  stapani sa nu o bei.

Deci moarea va avea o culoare roz pe parcurs; eu cam dupa 1 luna mai pun 1 bucata de sfecla rosie pt  a-si mentine culoare mai pronuntata.

Este reteta pusa de tatal meu de ani de zile si mereu iese o varza murata de nota 10.

PS:La iarna cu o fasolica batuta si cu carnati varza murata merge perfect, sau cu cartofi pai.

 

TIPS-URI

1

varza murata se pitroceste timp de 3, 4 zile, pana se topeste sarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Varza murata  la butoi-0
Varza murata  la butoi-1
Varza murata  la butoi-2
Varza murata  la butoi-3
Varza murata  la butoi-4

COMENTARII (26)

Marina

Marina 1

15.12.2012, 10:58

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

06.08.2013, 16:04

ahhh ce verze aici

babi5

babi5 1

01.10.2013, 12:19

Una si una taman bun e pentru sarmalute si nu numai

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!