Varza murata la butoi

de nadina73 in Muraturi, 13 Oct 2010 | 88470 vizualizari

 

Daca doriti sa aveti o varza super buna la Craciun pentru sarmalute, va recomand reteta tatalui meu pentru varza murata si rezultatul e garantat.

 

INGREDIENTE

  • 9 bucati varza
  • cimbru
  • marar
  • 2 radacini de hrean mai mari
  • 30 linguri de sare
  • sfecla rosie
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata la butoi:

Se scobeste varza la cotor cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze.


Se pune apa intr-un vas, aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine.


Se asaza pe fundul bidonului cimbru, marar si hrean, dupa care se pun capatanile de varza (ce-i drept mai mici, bidonul meu e de 30 l si cam mic la gura), se asaza varza in butoi dupa care se pune apa cu sarea topita si se completeaza cu diferenta de apa rece de la robinet.


Se pune si sfecla rosie, aici e secretul sfeclei rosii, da culoare roz la zeama de la varza murata (moare ) cum se zice in Ardeal, iar in decembrie veti avea moare si varza murata.


Moarea (zeama de varza) va avea o culoare super, numai cand o vezi si nu te poti stapani sa nu o bei.


Eu cam dupa 1 luna mai pun 1 bucata de sfecla rosie pentru a-si mentine culoare mai pronuntata.


Este reteta pusa de tatal meu de ani de zile si mereu iese o varza murata de nota 10.


PS: La iarna cu o fasolica batuta si cu carnati, varza murata merge perfect!

 

TIPS-URI

1

Varza murata se pitroceste timp de 3- 4 zile, pana se topeste sarea.

2

Cantitatile sunt pentru un butoi de 30 l

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Marina 1

15.12.2012, 10:58

Ligia Bxl 1

06.08.2013, 16:04

ahhh ce verze aici

babi5 1

01.10.2013, 12:19

Una si una taman bun e pentru sarmalute si nu numai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate