Varza murata la butoi

de nadina73 in Muraturi, 13 Oct 2010 | 85595 vizualizari

 

Daca doriti sa aveti o varza super buna la Craciun pentru sarmalute, va recomand reteta tatalui meu pentru varza murata si rezultatul e garantat.

 

INGREDIENTE

  • 9 bucati varza
  • cimbru
  • marar
  • 2 radacini de hrean mai mari
  • 30 linguri de sare
  • sfecla rosie
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata la butoi:

Se scobeste varza la cotor cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze.


Se pune apa intr-un vas, aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine.


Se asaza pe fundul bidonului cimbru, marar si hrean, dupa care se pun capatanile de varza (ce-i drept mai mici, bidonul meu e de 30 l si cam mic la gura), se asaza varza in butoi dupa care se pune apa cu sarea topita si se completeaza cu diferenta de apa rece de la robinet.


Se pune si sfecla rosie, aici e secretul sfeclei rosii, da culoare roz la zeama de la varza murata (moare ) cum se zice in Ardeal, iar in decembrie veti avea moare si varza murata.


Moarea (zeama de varza) va avea o culoare super, numai cand o vezi si nu te poti stapani sa nu o bei.


Eu cam dupa 1 luna mai pun 1 bucata de sfecla rosie pentru a-si mentine culoare mai pronuntata.


Este reteta pusa de tatal meu de ani de zile si mereu iese o varza murata de nota 10.


PS: La iarna cu o fasolica batuta si cu carnati, varza murata merge perfect!

 

TIPS-URI

1

Varza murata se pitroceste timp de 3- 4 zile, pana se topeste sarea.

2

Cantitatile sunt pentru un butoi de 30 l

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Marina 1

15.12.2012, 10:58

Ligia Bxl 1

06.08.2013, 16:04

ahhh ce verze aici

babi5 1

01.10.2013, 12:19

Una si una taman bun e pentru sarmalute si nu numai

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Varza Murata