Varza noua cu taietei si smantana

de Oana in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2009 | 4530 vizualizari

 

Varza noua, dulce, este foarte buna facuta in acest fel. Si poate fi o garnitura deosebita la o fripturica sau se poate face direct cu carne in ea.

 

INGREDIENTE

  • o varza noua
  • 4 fire groase de ceapa verde
  • un ardei capia, mare
  • o cana cu suc de rosii
  • marar
  • 200 g taietei lati (tagliatelle)
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu taietei si smantana:

Mai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete.


Intr-o craticioara cu putin ulei calim ceapa si ardeiul, punem o cana cu apa si lasam sa se inmoaie. Adaugam apoi varza, amestecand sa se inmoaie si ea. Mai punem o cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.


Intre timp fierbem taieteii intr-o oala cu apa si sare, dupa timpul indicat pe pachet.


Condimentam varza dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia dulce si foi de dafin, apoi adaugam sucul de rosii. Mai lasam 10 minute pe foc, oprim si presaram mararul tocat.


Intr-un vas termorezistent punem varza, apoi deasupra taieteii si smantana peste ei. Bagam tava in cuptorul incins si o lasam la foc mediu pana se rumeneste, vreo 15 minute.


Si gata!


PS: Printre poze o sa vedeti si un hotoman mic, morfolind frunze de varza :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu taietei si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Oana 1

09.05.2009, 12:24

Vino, stii unde stau
E foarte buuuna! Au mancat si piticii, in special Stef (el a papat doar taieteii cu painica )

Oana 1

12.05.2009, 15:19

Alina, da, merge smantana deasupra, cine vrea...si un ardei iute murat sau din ala proaspat, bulgaresc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata