Varza noua cu taietei si smantana

de Oana in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2009 | 3782 vizualizari

 

Varza noua, dulce, este foarte buna facuta in acest fel. Si poate fi o garnitura deosebita la o fripturica sau se poate face direct cu carne in ea.

 

INGREDIENTE

  • o varza noua
  • 4 fire groase de ceapa verde
  • un ardei capia, mare
  • o cana cu suc de rosii
  • marar
  • 200 g taietei lati (tagliatelle)
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu taietei si smantana:

Mai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete.


Intr-o craticioara cu putin ulei calim ceapa si ardeiul, punem o cana cu apa si lasam sa se inmoaie. Adaugam apoi varza, amestecand sa se inmoaie si ea. Mai punem o cana cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.


Intre timp fierbem taieteii intr-o oala cu apa si sare, dupa timpul indicat pe pachet.


Condimentam varza dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia dulce si foi de dafin, apoi adaugam sucul de rosii. Mai lasam 10 minute pe foc, oprim si presaram mararul tocat.


Intr-un vas termorezistent punem varza, apoi deasupra taieteii si smantana peste ei. Bagam tava in cuptorul incins si o lasam la foc mediu pana se rumeneste, vreo 15 minute.


Si gata!


PS: Printre poze o sa vedeti si un hotoman mic, morfolind frunze de varza :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu taietei si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Oana 1

09.05.2009, 12:24

Vino, stii unde stau
E foarte buuuna! Au mancat si piticii, in special Stef (el a papat doar taieteii cu painica )

Oana 1

12.05.2009, 15:19

Alina, da, merge smantana deasupra, cine vrea...si un ardei iute murat sau din ala proaspat, bulgaresc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
"Tortul" barbatilor