Vegeta de casa

de Ancutsa in Conserve, 17 Sep 2017 | 4085 vizualizari

 

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din copilarie…

 

INGREDIENTE

  • 8 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 4 radacini de pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta de casa:

 

Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).

 Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel:

Se intind legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.

 Verificati-le des si amestecati in ele.

 Cand exista riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.

Eu le-am uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.

 Poate vi se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.

 Timp: 20 min pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare

 

Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/vegeta-de-casa.html

TIPS-URI

1

Daca aveti curte, puteti lasa amestecul cu legume sa se usuce natural, la soare.

2

Daca vi se pare mare efortul, veti constata totusi ca merita. Gustul e cu totul altfel!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite