Vin fiert

de alinutza1983 in Cocktail, 31 Oct 2010 | 5299 vizualizari

 

A venit, a venit toamnaa......................

POVESTEA VINULUI FIERT

Stramosul bauturiii a fost depistat in " tratatul de bucate " al lui Apicius , renumitul bucatar din antichitate care a notat in " De Re Coquinaria" ( Despre arta de a gati ) prima reteta a vinului fiert, mult mai complexa decat o cunoastem noi azi. "Conditum Paradoxum " , pe numele sau roman, era un amestec de miere cu putin vin incalzit si asezonat cu piper, sofran, curmale prajite si citrice. Combinatia aburinda se dilua apoi cu restul de vin ( neincalzit ) astfel incat rezultatul era o licoare extra-aromata si doar putin calduta. Ulterior, in Evul Mediu s-a preferat chiar varianta rece a vinului condimentat, insa nu se mai pomeneste de ingredientele retetei din antichitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 l vin rosu
  • 3-4 linguri zahar
  • 1/2 mar
  • 1/2 portocala
  • cuisoare,
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin fiert:

Intr-o cratita curata se toarna vinul si se lasa la incalzit, la foc mic. Vinul nu trebuie sa ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adaugarea zaharului are loc o spumare intensa . Se adauga treptat, metecandu-se continuu zaharul, scortisoara , cuisoarele si celelate mirodenii. Vinul nu se fierbe , deoarece la peste 55 gr C majoritatea esterilor aromati si a alcoolilor se evapora, incllusiv alcoolul rtilic. Dupa intreruperea focului este de preferat ca vinul sa se lase in repaoas timp de 10 min. , vasul fiind acoperit cu un capac, pentru ca bautura sa isi intensifice aroma . Se strecoara si se serveste in cani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin fiert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

vanilla 1

02.11.2010, 12:59

hmm miai adus aminte de craciun!!!

Oana 1

08.11.2010, 11:41

Mmmm, ce buuun! Foarte frumos setul de canute

housy 1

30.11.2010, 11:47

prezentarea e super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi noi cu afumatura
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sangria - reteta de baza