Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

de laura_n in Slow Cooker, 2 Aug 2019 | 1131 vizualizari

 

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint si varianta mea de Vinete bulgaresti.
Dupa ingrediente si arome, am intuit oarecum reteta, am pregatit si au iesit la fel de bune.
Ca sa fiu sigura ca vor iesi cremoase, suculente, am pus la treaba slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.
Au iesit perfect, prin gatire lenta, s-au pastrat atat aromele, cat si culoarea legumelor.
Veti indragi aceasta mancare de Vinete bulgaresti gatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete coapte
  • 300 gr rosii cherry
  • 2 capatani usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lgta sare
  • 200 gr mozzarella
  • putin oregano/patrunjel (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital:

Legumele se spala. Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, apoi se taie in cuburi potrivite. Rosiile se spala, iar usturoiul se curata si se zdrobeste usor cu ajutorul unui cutit.


Slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent. In vasul interior se toarna ulei. Se adauga cateii de usturoi. Nu trebuie sa va ganditi ca va fi prea mult usturoi, vinetele vor imprumuta din aroma si nu va fi pregnant. Vinetele se sareaza, se pun in vas. Se adauga rosiile intregi. Acum se poate condimenta dupa gustul fiecaruia. Se amesteca cu o lingura din lemn ca sa se intrepatrunda aromele. Vasul se acopera cu capacul de sticla. Din meniul aparatului de gatit, se selecteaza modul Low si timpul de 3 h. Aparatul va incepe sa gateasca. Dupa 3 ore de gatit, se adauga bilele de mozzarella, se acopera din nou cu capacul, se selecteaza modul High si durata de 1 h. Dupa terminarea programului, aparatul va trece automat pe functia de pastrare la cald. Vinetele bulgaresti se savureaza calde, cu mozzarella topita pe ele, si cu un strop de oregano/patrunjel verde tocat.


Sunt absolut savuroase!

TIPS-URI

1

alegeti vinete carnoase, moi, nu din cele tari si samantoase.

2

cantitatea de usturoi poate parea mare, dar aroma nu va fi pregnanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

03.08.2019, 14:30

Rocsi 1

04.08.2019, 19:27

Panacris 1

05.08.2019, 09:29

Hmm, m-ai derutat inițial la ingrediente, vinete coapte , mă gândeam că deja-s gătite Interesant de probat, dar prima oară la restaurantul acele din Bulgaria! Asta așa că să simt gustul, acolo la mama lor ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L