Vinete cu rosii si cascaval la cuptor

de Criss in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 7350 vizualizari

 

Nu stiu unde sa incadrez aceasta reteta, pentru ca nu e nici cu carne dar nici de post. Probabil o sectiune cu retete ovo-lacto-vegetariene ar fi binevenita. :)

 

INGREDIENTE

Pentru 2 portii normale sau 4 mici :) avem nevoie de:

  • 2 vinete
  • 1 rosie mare
  • 2 bucati usturoi
  • 2 felii branza hochland
  • 80 g cascaval
  • ulei de masline
  • putin pesmet
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii si cascaval la cuptor:

Vinetele se curata de coaja, se taie felii si se sareaza. Se lasa o jumatate de ora timp , dupa care se scurgea zeama amaruie lasata. Intr-o tigaie de teflon se pun cativa stropi de ulei de masline si se prajesc vinetele pe ambele parti.

Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei de masline si tapetat cu pesmet, se pun felii de vinete, peste vinete felii de rosii, peste rosii usturoi zdrobit(eu l-am dat pe razatoarea mica), feliile de branza hochland, din nou vinete, rosii, sare, piper si cascaval ras.

Se pune in cuptor pentru 25 minute, pana se topeste cascavalul.Se poate servi cu smantana, dar e foarte buna si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

Criss 1

14.10.2010, 09:05

Multumesc pentru aprecieri si pentru furculite.

Bunica 1

14.10.2010, 20:05

Foarte interesanta reteta ! Usor de realizat si cred ca e foarte buna !

Criss 1

15.10.2010, 17:37

Asa este Bunica, foarte buna si usor de facut.

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu cascaval