Vinete cu sos de rosii si mozzarella

de Oana in Mancaruri de legume, 12 Sep 2014 | 6954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 300 gr mozzarella proaspata
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos de rosii si mozzarella:

Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute, pana vinetele se inmoaie usor.

Intre timp se pregateste sosul de rosii. Eu am avut si cateva rosioare cherry. Se pun toate rosiile in blender impreuna cu cateii de usturoi si se mixeaza de cateva ori, sa nu fie chiar pasta. Intr-o craticioara se pun cateva linguri de ulei de masline, apoi se toarna rosiile si se amesteca putin. Se pun sucul de rosii, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Se pune capacul si se lasa sa dea cateva clocote.

Intr-un vas termorezistent ce va merge la cuptor se pune putin sos de rosii, apoi se asaza felii de vinete, deasupra bucatele de mozzarella proaspata, apoi iar putin sos de rosii si urmeaza iar un strat de vinete. Se formeaza turnulete de vinete si se termina cu un strat de mozzarella. Se mai presara putin busuioc deasupra si se pune tava in cuptorul deja incins, tot la 200 grade, pentru 15 minute sau pana cand mozzarella de deasupra se topeste si se rumeneste foarte putin.

Un deliciu, cu cateva frunzulite de busuioc proaspat deasupra, mmmmmm!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor