Vinete cu sos de rosii si mozzarella

de Oana in Mancaruri de legume, 12 Sep 2014 | 7942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 300 gr mozzarella proaspata
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos de rosii si mozzarella:

Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute, pana vinetele se inmoaie usor.

Intre timp se pregateste sosul de rosii. Eu am avut si cateva rosioare cherry. Se pun toate rosiile in blender impreuna cu cateii de usturoi si se mixeaza de cateva ori, sa nu fie chiar pasta. Intr-o craticioara se pun cateva linguri de ulei de masline, apoi se toarna rosiile si se amesteca putin. Se pun sucul de rosii, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Se pune capacul si se lasa sa dea cateva clocote.

Intr-un vas termorezistent ce va merge la cuptor se pune putin sos de rosii, apoi se asaza felii de vinete, deasupra bucatele de mozzarella proaspata, apoi iar putin sos de rosii si urmeaza iar un strat de vinete. Se formeaza turnulete de vinete si se termina cu un strat de mozzarella. Se mai presara putin busuioc deasupra si se pune tava in cuptorul deja incins, tot la 200 grade, pentru 15 minute sau pana cand mozzarella de deasupra se topeste si se rumeneste foarte putin.

Un deliciu, cu cateva frunzulite de busuioc proaspat deasupra, mmmmmm!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval