Vinete dulci (desert)

de cristina_s_world in Dulciuri, 7 Noi 2012 | 1965 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa o reteta chinezeasca. In reteta originala se foloseste pasta dulce de fasole rosie care este ca o marmelada (la fel de groasa si la fel de dulce). Marmelada tine bine lipite rondelele de vinete, dulceata nu :) Prin urmare nu faceti ca mine si sub nici o forma nu folositi dulceata sau gem subtire. Folositi marmelada sau un gem gros care nu curge.

 

INGREDIENTE

  • - vinete proaspete si pufoase spalate bine dar necuratate de coaja
  • - un praf de sare
  • - faina
  • - ou batut
  • -pesmet
  • -ulei pentru prajit
  • - marmelada (eu am folosit dulceata de capsuni).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete dulci (desert):

Vinetele se taie rondele subtirele, insa nu pana la capat, astfel incat sa avem la sfarsit perechi de felii de vinete unite la unul dintre capete. Aceste perechi le punem intr-un castron si le presaram cu sare. Le uitam vreo jumatate de ora, apoi le clatim in apa multa.


Punem in trei farfurii, separat, faina, oul batut si pesmetul.


Acum vine migaleala: feliile de vinete se ung pe interior cu dulceata (recomand marmelada batoasa sau pasta dulce de fasole rosie), unim bine capetele, dam prin faina, apoi ou, apoi pesmet, iar ou si iar pesmet. Le prajim in ulei incins pana devin aurii. Atentie, se fac repede, deci nu plecati de langa tigaie!


Le scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc atat calde cat si reci, cu adaos de dulceata daca patiti ca mine sa va dezerteze dulceata dintre feliile de vinete :)


Sunt delicioase! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete dulci (desert)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lau 1

07.11.2012, 19:39

Sim0na 1

08.11.2012, 18:41

Interesant

Bya Ralu 1

13.03.2013, 19:59

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata – fara gluten