Vinete evantai

de vio_dreams in Mancaruri de legume, 9 Iul 2013 | 19051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare (cca 500 gr)
  • 200 gr prosciutto
  • 300 gr mozzarella
  • 2 rosii mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 4-5 frunze busuioc
  • 4-5 linguri ulei masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spalam vanata si o taiem felii pe lungime pana la cotor. Punem vanata intr-o tava.


Punem feliile de prosciutto intre feliile de vinete.


Bilele de mozzarella le taiem felii si le asezam peste feliile de prosciutto.


Alegem rosii mai tari, le taiem felii si le asezam peste mozzarella.


Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete.


Dam la cuptor aproximativ 45 minute.


Mie mi-au placut foarte mult reci, iar dupa gustul sotului ar fi mai trebuit putin usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

dodoverde 1

30.08.2013, 22:51

dar ce vina au cei ce nu stiu ce inseamna si totusi ar vrea sa faca reteta?!daca reteta tot e pe romaneste pai sa fie

diaconta 1

30.08.2013, 23:01

Dodoverde,la magazin le gasesti sub aceste denumiri,cu siguranta te-ai descurca daca ai vrea sa le pregatesti.
Daca ne rezumam doar la constatari si cautat nod in papura,e alta treaba.

alex_flor87 1

19.06.2014, 16:25

Reteta este super. Eu am facut-o dupa varianta lui Horia Varlan in care inainte de a servi se pune putin iaurt si patrunjel. Are un gust foarte bun. Merita incarcat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Vinete albe evantai cu sos Bechamel