Vinete impanate la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 5753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (a cate aprox.400 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare,piper macinat
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 300 g branza feta
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate la cuptor:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile crestaturilor, se picura cate trei linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor.


Se unge o tava sau un vas termorezistent cu o lingura de ulei de masline si se pun in acesta jumatatile de vinete cu coaja in sus.


Se taie branza in felii, se aseaza pe o farfurie unele langa altele. Se curata usturoiul, se piseaza si se pune peste branza, apoi se pipereaza. Feliile de branza se infig in crestaturile din vinete.


Se stropesc vinetele cu uleiul de masline ramas, se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se pot servi alaturi de orez natur .


Se potriveste alaturi de sosul de ketchup cu smantana si usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Julie 1

29.07.2010, 21:12

Ce bunatate ai facut aici!

Corinuta 1

29.07.2010, 21:22

Julie, mersi

Oana 1

29.07.2010, 23:58

Mmmm, cat de bune trebuie sa fie O sa le incerc si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa