Vinete parmigiana cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2011 | 5755 vizualizari

 

O mancare italieneasca suculenta in care se imbina perfect straturile de vinete cu sosul de ceapa rosii si busuioc completandu-se perfect cu branza mozarella, eu am facut o mica mare abatere si am inlocuit mozarella cu feta.
Gustul este senzational....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete curatate si taiate felii
  • 1 lingura rasa de sare
  • 150 ml ulei masline( e posibil sa intre putin mai mult la prajit)
  • 1 ceapa mare curatata si taiata marunt
  • 700 gr rosii proaspete decojite si taiate( eu nu le-am decojit)
  • Piper negru proaspat macinat
  • 60 gr faina
  • 30 gr parmezan ras
  • 350 gr branza feta
  • 2 linguri busuioc proaspat taiat subtire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana cu branza feta:

1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa  deoparte sa iasa sucurile amare.

2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa.

Se adauga  rosiile   taiate, restul de sare  si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia cratita de pe foc si se pune busuiocul.

3. Se clatesc feliile de vinete si se scurg bine.  Se usuca cu un servet de hartie si apoi se presara cu faina.

 Se incinge jumatate din ulei in tigaie si se prajesc vinetele doua trei minute pe ambele parti.  Se procedeaza la fel cu restul de vinete adaugand-use ulei cand este nevoie.

4.Se aseaza un strat de vinete pe fundul unei tavi( rotunde), se presara parmezanul,  3/4 din branza feta si o treime din sosul de rosii. Din nou ultimul strat de vinete, parmezanul, sosul de rosii si restul de branza feta deasupra pentru decor.

Se incinge cuptorul la 200 grade si se coace pentru 30 de minute.

Atat de gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale de vinete