Vinete parmigiana cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2011 | 2942 vizualizari

 

O mancare italieneasca suculenta in care se imbina perfect straturile de vinete cu sosul de ceapa rosii si busuioc completandu-se perfect cu branza mozarella, eu am facut o mica mare abatere si am inlocuit mozarella cu feta.
Gustul este senzational....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete curatate si taiate felii
  • 1 lingura rasa de sare
  • 150 ml ulei masline( e posibil sa intre putin mai mult la prajit)
  • 1 ceapa mare curatata si taiata marunt
  • 700 gr rosii proaspete decojite si taiate( eu nu le-am decojit)
  • Piper negru proaspat macinat
  • 60 gr faina
  • 30 gr parmezan ras
  • 350 gr branza feta
  • 2 linguri busuioc proaspat taiat subtire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana cu branza feta:

1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa deoparte sa iasa sucurile amare.


2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa.


Se adauga rosiile taiate, restul de sare si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia cratita de pe foc si se pune busuiocul.


3. Se clatesc feliile de vinete si se scurg bine. Se usuca cu un servet de hartie si apoi se presara cu faina.


Se incinge jumatate din ulei in tigaie si se prajesc vinetele doua trei minute pe ambele parti. Se procedeaza la fel cu restul de vinete adaugand-use ulei cand este nevoie.


4.Se aseaza un strat de vinete pe fundul unei tavi( rotunde), se presara parmezanul, 3/4 din branza feta si o treime din sosul de rosii. Din nou ultimul strat de vinete, parmezanul, sosul de rosii si restul de branza feta deasupra pentru decor.


Se incinge cuptorul la 200 grade si se coace pentru 30 de minute.


Atat de gustos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mena29 1

07.04.2011, 08:17

Ce bunatate

adry88 1

20.05.2011, 17:21

babi5 1

25.06.2013, 17:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Mini pizza