Vinete picante la borcan in stil georgian

de Ksenya in Conserve, 15 Oct 2019 | 7721 vizualizari

 

Reteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est.  Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina. Va indemn s-o incercati cu incredere si n-o sa va para rau.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 vinete tinere preferabil de forma alungita
  • 3 ardei mari grasi rosii sau 3 gogosari
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii ptrivite
  • 8 catei usturoi
  • 2 lingurite sare
  • 4 lingurite zahar
  • 70 ml otet de 9%
  • ulei pentru uns vinetele
  • 1 legatura de frunze coriandru tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete picante la borcan in stil georgian:

Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min.

Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute, la sfarsit adaugam si otetul.

Vinetele le scoatem pe un prosop absorbant si cu altul presam ca sa scoatem tot lichidul.

Intr-o tava de cuptor, intindem hartie de copt si o ungem cu ulei, asezam vinetele rondele, apoi ungem si vinetele cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Dam la cuptor penru 15 minute la 180 grade C.

Scoatem din cuptor, le transferam una cate una in borcane spalate si sterilizate in straturi.

Un strat de vinete, 2 linguri sos, iar vinete, iar sos, pana umplem borcanele.

Infiletam borcanele cu capace si sterilizam 20 minute din momentul fierberii  la bain -marie.

Dupa ce a expirat timpul, le lasam pana a 2-a zi sa raceasca in oala.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti mai picant, puteti adauga inca un ardei iute.

2

in loc de frunze de coriandru, puteti adauga busuioc, oregano sau ce mirodenii va plac.

3

Daca rondelele sunt prea mari, puteti sa le taiati pe jumatate.

4

Cand sterilizati borcanele, puneti pe fundul vasului un prosop de bucatarie.

5

Apa trebuie sa fie pana la gulerul borcanului, adica de grosimea degetului mare de la marginea borcanului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete picante la borcan in stil georgian" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete la borcan pentru iarna