Vinete picante la borcan in stil georgian

de Ksenya in Conserve, 15 Oct 2019 | 272 vizualizari

 

Reteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est.  Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina. Va indemn s-o incercati cu incredere si n-o sa va para rau.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 vinete tinere preferabil de forma alungita
  • 3 ardei mari grasi rosii sau 3 gogosari
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii ptrivite
  • 8 catei usturoi
  • 2 lingurite sare
  • 4 lingurite zahar
  • 70 ml otet de 9%
  • ulei pentru uns vinetele
  • 1 legatura de frunze coriandru tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete picante la borcan in stil georgian:

Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min.


Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute, la sfarsit adaugam si otetul.


Vinetele le scoatem pe un prosop absorbant si cu altul presam ca sa scoatem tot lichidul.


Intr-o tava de cuptor, intindem hartie de copt si o ungem cu ulei, asezam vinetele rondele, apoi ungem si vinetele cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.


Dam la cuptor penru 15 minute la 180 grade C.


Scoatem din cuptor, le transferam una cate una in borcane spalate si sterilizate in straturi.


Un strat de vinete, 2 linguri sos, iar vinete, iar sos, pana umplem borcanele.


Infiletam borcanele cu capace si sterilizam 20 minute din momentul fierberii la bain -marie.


Dupa ce a expirat timpul, le lasam pana a 2-a zi sa raceasca in oala.


 

TIPS-URI

1

Daca doriti mai picant, puteti adauga inca un ardei iute.

2

in loc de frunze de coriandru, puteti adauga busuioc, oregano sau ce mirodenii va plac.

3

Daca rondelele sunt prea mari, puteti sa le taiati pe jumatate.

4

Cand sterilizati borcanele, puneti pe fundul vasului un prosop de bucatarie.

5

Apa trebuie sa fie pana la gulerul borcanului, adica de grosimea degetului mare de la marginea borcanului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete picante la borcan in stil georgian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

18.10.2019, 09:49

Buna!

Rocsi 1

18.10.2019, 21:20

Cat de grozava este reteta!

Gherca Daniela 1

19.10.2019, 09:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

13642 puncte

Bya Ralu

9840 puncte

MotanLaOale

8126 puncte

Constelatialeu

4816 puncte

Rocsi

4674 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de curcan
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Vinete la borcan pentru iarna