Vinete Shanghai

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2014 | 1630 vizualizari

 

Reteta " Vinete Shanghai" , face parte din bucatarie chinezeasca, mai precis din bucataria zonei Shanghai. Bucataria zonei Shanghai, mai este numita si bucataria Hu. Orasul Shanghai nu are o bucatarie separata si unica, fata de restul Chinei, ci copiaza, retetele proviinciilor, vecine, precum Jiangsu sau Zhejiang.
Un lucru comun, in bucataria din Shanghai, este ca se foloseste zaharul, in combinatie cu sosul de soia. Vinetele, par in scrierile chinezesti, inca din 540.

 

INGREDIENTE

  • 500g vinete ( japoneze sau normale)
  • 100 ml. ulei
  • 1 chilli
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml. apa
  • sare
  • 2 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Shanghai:

Vinetele se spala si se taie, rondele mai groase.Chilli se spala si se taie ( eu am curatat, ardeiul de seminte, ca sa nu fie asa de iute).Cateii de usturoi se curata si se taie, rondele.Intr-o tigaie, se pune ulei,la temperatura mare, iar cand acesta, e incalzit, se pun bucatile de ardei si feliile de usturoi. Acest fel de mancare, se pregateste, la temperatura mare.Se lasa la prajit, impreuna, cateva momente.


Dupa care se scot bucatile de chilli.Peste usturoi, se pun vinetele.Dupa ce vinetele, au absorbit, tot uleiul, se pune cate 1 lingura de apa, pana cand vinetele sunt moi si s-a folosit jumatate sau mai bine de jumatate, din cantitatea de apa.Se poate pregatii si sosul.


Asadar intr-un bol se pune sosul de soia, zaharul si sarea.Peste se pune putina apa si se amesteca.Cand vinetele sunt moi, se pune sosul de soia, dizolvat, in apa.Se pune un capac, peste tigaie si se lasa, la fiert pana scade sosul. Vinetele se intorc, de pe o parte pe alta, asa incat sa ajunga sos uniform. Cand sosul a scazut, se pun bucatile de chilli, peste vinete.Se servesc, imediat. Vinetele sunt picante, dar si foarte, foarte gustoase.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Shanghai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

deyutzky 1

29.09.2014, 20:24

mmmm cred ca sunt delicioase

Andreea Caroline 1

29.09.2014, 20:57

Bya Ralu 1

01.10.2014, 15:44

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din cartofi cu branza