Vinete umplute

de - TABITA - in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2016 | 1701 vizualizari

 

Garantez ca sunt foarte gustoase si de senzatie. Necesita putina rabdare, dar merita. :) 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete de marime medie
  • 1 crenvurst invelit in bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 ou (optional)
  • 100 g branza sarata (telemea)
  • 125 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. 

Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt, l-am sarat si am scurs zeama lasata. Am tocat usturoiul. Am taiat ceapa verde. Am taiat si crenvurstul. Am ras telemeaua si separat mozzarella. Rosia am decojit-o si am taiat-o in cubulete mici.

Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Am adaugat crenvurstul, ceapa verde, miezul de la vinete si usturoiul. Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat bucatile de rosie si condimentele, iar apoi telemeaua.

Am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat cu oul batut.

 Cu compozitia rezultata, am umplut vinetele.

Le-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-30 de minute dupa care le-am scos, am presarat mozzarella rasă si am mai lasat încă 15 minute pana s-au rumenit usor pe deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si ardei si ceapa in compozitie.

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute-0
Vinete umplute-1
Vinete umplute-2
Vinete umplute-3
Vinete umplute-4
Vinete umplute-5
Vinete umplute-6
Vinete umplute-7
Vinete umplute-8
Vinete umplute-9
Vinete umplute-10
Vinete umplute-11

COMENTARII (28)

- TABITA -

- TABITA - 1

24.02.2016, 15:56

Cris

Rux

Rux 1

26.02.2016, 20:23

Ce minunatie!

- TABITA -

- TABITA - 1

26.02.2016, 20:45

Multumesc scumpa Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!