Vinete umplute cu carne de pui

de mihasara in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2015 | 2393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 350g carne tocata de pui (piept)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii potrivite
  • 100 ml suc de rosii sau apa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei de masline de preferat
  • 100g cascaval afumat.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu carne de pui:

  1. Spalam vinetele si le taiem in doua pe lung.
  2. Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade Celsius.
  3. Intre timp, taiem ceapa si ardeiul foarte marunt, morcovul il dam pe razatoare mica si le calim pe toate intr-o tigaie cu cel mult o lingura de ulei.
  4. Adaugam carnea si o lasam pe foc pana isi schimba culoarea.
  5. Scoate vinetele din cuptor si le scobim cu ajutorul unei linguri.
  6. Miezul de la o vanata l-am tocat foarte marunt si l-am adaugat peste carne.
  7. Condimentam cu sare si piper si adaugam rosiile taiate cubulete plus 100ml apa sau suc de rosii.
  8. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 35 de minute.
  9. Adaugam patrunjelul si amestecam bine.
  10. Cu ajutorul unei linguri umplem vinetele si le bagam in cuptor pentru20-25 de minute la 200 de grade sau pana intra foarte usor furculita in vanata.
  11. Dupa acest interval scoatem tava si radem cascaval afumat pe suprafata vinetelor, dupa care il mai dam la cuptor pentru 10 minute.
  12. Se servesc calde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alivenci moldovenesti