Visine facute dulceata

de Patricia Iordache in Dulceata / Gem, 26 Iun 2013 | 2794 vizualizari

 

Chiar daca preferata mea este dulceata de cirese amare, cum nu gasesc asa ceva aici (In jud. Constanta), am pregatit dulceata de visine, care se afla pe locul II ;) Este o dulceata clasica care se face foarte simplu, dar iti trebuie putina rabdare si timp, ca sa scoti poti sa scoti samburii. DUpa ce samburii sunt scosi, totul e ...floare la ureche ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. visine fara samburi;
  • 2 kg. zahar tos;
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine facute dulceata:

Visinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu capatul unui ac de siguranta, astfel incat visina sa ramana cat mai intreaga.


Se adauga zaharul peste visinele curatate si se amesteca usor cu o lingura. Se lasa totul la rece timp de minim 6 ore astfel incat acesta sa se topeasca si sa se formeze un sirop.


Se pune vasul pe foc mic. In momentul in care incepe sa fiarba, se va forma o spuma (din cauza zaharului). Aceasta se va inlatura cu o spumiera sau cu o lingura de lemn, asa cum am facut eu.


Lasam sa fiarba aproximativ o ora si jumatate (daca preparati cantitatea mentionata de mine), timp in care indepartati spuma si amestecati usor cu lingura de lemn.


Dulceata de visine este gata in momentul in care zeama a scazut si daca picurati pe o farfurie putina zeama din dulceata, aceasta va curge greu si nu va fi la fel de fluida ca la inceput.


In timpul cat fierbe dulceata de visine pregatiti 3 borcane de 800 gr. si un borcan de 400 gr. Acestea trebuie sa fie curate si uscate.


Dupa ce opriti focul, puneti borcanele pe un grilaj metalic si cu ajutorul unui polonic mic, umpleti cu dulceata fierbinte si infiletati.


Cand ati umplut toate borcanele cu dulceata de visine , acoperiti totul cu o patura groasa si lasati sa se raceasca treptat pana a doua zi. Cand s-au racit complet le depozitati intr-un loc intunecat si racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Visine facute dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 23:52

Dora, eu nu am sterilizat nimic. Exact cum e scris in reteta si se pastreaza pefect chiar de la un an la altul cu conditia ca locul in care este depozitata sa fie intunecat si racoros iar borcanele sa fie inchise perfect etans.

Doralinda 1

26.07.2013, 10:13

Multumesc frumos paty. Azi le voi pune la fiert!

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine cu zahar (mai) putin