Vita, bere si mamaliga

de bucatarimcudiana in Vita, 25 Mar 2011 | 5563 vizualizari

 

suna ciudat, nu-i asa?
dar este ffffffffff delicios
am fost inspirata de Dya, care a postat acum 2 zile "carne de vita in sos de bere bruna"
multumesc Dya excelenta reteta

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpa de vitel
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • o telina mica
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 4-5 linguri ulei
  • o cutie de bere bruna
  • 250 ml supa de vita
  • condimente:sare , piper, chili, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita, bere si mamaliga:

Spalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub prin  faina si o punem la prajit in cateva linguri de ulei, avand grija sa fie rumenita uniform. Scoatem carnea prajita o punem intr-o tava pentru cuptor.Tocam ceapa si usturoiul si le calim impreuna pentru cateva minute, dupa care le punem peste carne.  Adaugam morcovii,rosiile si telina taiate cuburi, supa de vita si condimentele, iar la final berea bruna! O lasam pe foc pana da in clocot,  dupa care ii punem un capac,sau acoperim cu folie de aluminiu si o bagam la cuptor pentru aproximativ doua ore si jumatate, amestecand din cand in cand.

Daca sosul a capatat consistenta iar carnea se patrunde usor, atunci poate fi servita cu mamaliguta

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita, bere si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca