Hamburger facut in casa

de Brindusa in Vita, 10 Mai 2010 | 15909 vizualizari

 

Suculent, aromat, cu suc de rosii care-ti curge pe barba, cu salata de varza si ceapa crocanta si cu chifteaua 100% din muschi de vita. Fara E-uri si fara ingrediente mai intai congelate pentru cine stie cat timp. Hamburgerul pe care i-l dau baiatului meu fara nici o teama ca-i va afecta sanatatea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de vita
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1/2 lingurita praf de coriandru
  • 1/2 lingurita praf de chimen
  • 20 g parmezan ras (proaspat daca se poate)
  •  1 ou
  • 2 linguri + inca putin pesmet
  • sare, piper dupa gust
  • sos de rosii
  • mustar
  • 4 chifle 
  • putin ulei de masline
  • ganitura: varza,  ceapa rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger facut in casa:

Reteta pentru sosul de rosii aici


Mai intai curata carnea de tendoane. Toac-o cu ce ai la indemana. In putin ulei inmoaie ceapa. Amesteca in carne ceapa, corindru, chimen, parmezan, ou, niste sare.


Eu fac toata operatia asta cu mana, ca sa se amestece mai bine. Atinge putin cu limba ca sa vezi daca e destul de sarat. Potriveste de sare si piper. Pune 2 linguri de pesmet si amesteca. Daca compozitia e prea moale, mai pune pesmet. Formeaza 4 chiftele mai mari si aplatizeaza-le putin, ca sa nu fie foarte groase. Da-le prin putin pesmet, pune-le pe o farfurie si pune-le la rece:in congelator cam 20 min sau in frigider cam 1 ora.


Incalzeste o tigaie si pune putin ulei. Prajeste chiftelele la foc mediu cam 15 minute (sau mai putin daca iti plac mai in sange), pe ambele parti. Ca sa se faca mai repede apasa cu paleta chiftelele in timp ce ele se prajesc.


Taie chiflele in 2 si prajeste-le putin in toaster. Unge jumatatea de jos cu sos de rosii, pune un strat de varza deasupra, apoi chifteaua varza si ceapa. Daca iti place mai iute, unge cealalta jumatate de chifla cu mustar.


Se servesc calzi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger facut in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

lia maria 1

11.05.2010, 09:14

izulika 1

11.05.2010, 14:35

mi-ai facut pofta

adry88 1

11.05.2011, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor cu legume si sos marinat